Een isolatiebaas aan het woord

‘‘Op de bouw werk je nauw samen met je collega’s en dan vind ik gezelligheid enorm belangrijk.”

Mijn naam is Bas van Maastricht, 58 jaar oud en ik woon in Emst. Bij Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers werk ik als Isolatiebaas. Samen met mijn collega Zilvinas heb ik mee mogen werken aan de campagne om ons vak te promoten. Ik ben trots op het eindresultaat.

Wat maakt het isoleren/werken bij Takkenkamp zo leuk?

Als ik een ding zou moeten kiezen is het de gezelligheid onder elkaar. Op de bouw werk je nauw samen met je collega’s en dan vind ik gezelligheid enorm belangrijk. Je werkt samen aan mooie projecten en de producten die we gebruiken zijn fijn om mee te werken. Isovlas voor dakisolatie is een van deze
producten. Wanneer je daarmee bezig bent zie je ook hoe mooi het binnendak is. afgewerkt. Het is een compleet product en heel fijn om mee te werken.

Waarom zouden mensen/nieuwe collega’s voor het vak isoleren moeten kiezen?

Omdat het echt een leuk vak is. Elke dag is anders. We merken zelf ook dat de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig willen jongeren niet meer met hun handen werken en zitten ze snel achter hun computer. Een kantoorbaan lijkt dan veel leuker terwijl het juist veel leuker is om met je handen te werken. Je bent lekker bezig en zit niet elke dag achter je bureau gekluisterd.

Het is daarom een hele uitdaging om mensen te vinden die met de handen willen werken en ook bereid zijn om te leren. Ik ben altijd bereid om nieuwe mensen te ondersteunen maar ik verwacht ook inzet en leergierigheid. Het mooiste zou zijn als ze thuis ook klussen en met hun handen werken, maar als dat niet zo is zijn wij echt bereid om je dat op de werkvloer te leren.

Wat zijn de dagelijkse uitdagingen binnen het isoleren?

Uitdagingen tijdens de projecten zijn vooral de dingen die wij zelf niet in de hand hebben. Isoleren is voor ons geen enkel probleem. Maar als we ergens van afhankelijk zijn, bijvoorbeeld een Cv-ketel die in de weg staat, dan word het al wat lastiger. Als we dan de juiste persoon willen bereiken moet hij/zij wel bereikbaar zijn en/of tijd hebben om ons daarbij te helpen. We willen kwaliteit en gemak bieden aan de klant, we zijn bezig met iemands huis en je wilt er ook voor zorgen dat het niet te lang duurt. Klantgericht werken is belangrijk. dat wil je zelf toch ook?!

Bas, hoe vond je het om mee te doen met de Baas campagne?

Ik vond het hartstikke leuk. Tijdens de opnames werkten we samen in een groep waarmee we veel lol hadden. Alles was netjes voorbereid en ik hoefde alleen maar te luisteren naar alle aanwijzingen. Samen met Zilvinas, Ellien, Susan en de cameraman hebben we er een leuke dag van gemaakt en het eindresultaat mag er zijn. Als kers op de taart heb ik als bedankje een mooi schilderij gekregen. Op dit schilderij staan Zilvinas en ik afgebeeld.

Solliciteer nu

Heeft Bas je overtuigd? Baas. Solliciteer direct op een specifieke vacature of stuur een open sollicitatie. Tot snel!