Een isolatiebaas aan het woord

‘‘En wat vooral belangrijk is, is dat je jezelf kan verbeteren en ook kan groeien binnen het bedrijf.”

Mijn naam is Zilvinas Petkevicius, 32 jaar oud en ik woon in Apeldoorn. Bij Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers werk ik als Isolatiemonteur en mocht ik samen met mijn collega Bas het gezicht van onze Isolatiebaas-campagne worden. Dat deed ik graag, want ik ben trots op mijn vak.

Wat zijn de dagelijkse uitdagingen binnen het isoleren?

Een van de grootste uitdagingen is dat elke dag anders is. Met name hoe groot het huis is en of je makkelijk de spouwmuur kan isoleren. Vaak ga je in overleg met de klant om ervoor te zorgen dat alle kabels niet dwars door de tuin heen lopen bijvoorbeeld en dat alle bloemen en planten heel blijven. Je bent te gast bij de klant, dus je wilt er wel voor zorgen dat je alles netjes en heel achterlaat. Je moet respect hebben voor de klant en alles wat zich rondom het huis bevindt. Dat kunnen buren zijn, maar ook de tuin et cetera.

Zorg ervoor dat je als medewerker het bedrijf goed op de kaart zet en alles netjes achterlaat. Het is voor mij wel echt belangrijk om ervoor te zorgen dat alles netjes en goed gebeurt.

Wat maakt het isoleren/werken bij Takkenkamp zo leuk?

Wat ik er leuk aan vind, is dat ik elke dag nieuwe mensen ontmoet. Als isolatiemonteur ben je elke dag ergens anders en dat maakt het afwisselend. Het is enorm fijn dat ik elke dag mijn Nederlandse taal verbeter. Ik kom oorspronkelijk uit Litouwen en ik ben gewend om bij klanten Engels te praten. Door mijzelf uit te dagen bij klanten leren zij mij elke dag weer om nog beter Nederlands te gaan praten.

Toen ik begon bij Takkenkamp kon ik alleen maar ‘‘goedendag, fijne dag, dankjewel en doei” zeggen. Nu na 1,5 jaar is mijn Nederlands een stuk beter geworden waardoor ik makkelijker met klanten kan communiceren en dat is ook heel fijn!

Ik werk met leuke collega’s waarmee ik dagelijks naar afwisselende projecten ga. Het is hard werken maar samen met je collega’s maak je er een goede dag van en dat vind ik wel fijn.

Waarom zouden mensen/nieuwe collega’s voor het vak isoleren moeten kiezen?

Het draait niet alleen om isoleren. Bij Takkenkamp doen we veel meer dan alleen isoleren. Als je begint als isolatiemonteur en je komt er na een aantal maanden achter dat isoleren niet jouw ding is, dan kun je altijd aan je leidinggevende vragen of je als voeger of iets anders verder kan werken. Misschien ben je veel beter in voegen en ligt daar wel je interesse, het maakt je werk flexibel en Takkenkamp is bereid om met je mee te denken. En wat vooral belangrijk is, is dat je jezelf kan verbeteren en ook kan groeien binnen het bedrijf.  Het is wel mooi om te zien dat collega’s de mogelijkheid krijgen om een stapje hogerop te maken en zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Zilvinas, hoe vond je het om mee te doen met de Baas campagne?

Ik vond het erg leuk, ik kreeg de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten die werkzaam zijn op kantoor. Alles was heel goed voorbereid waardoor het voor mij ook makkelijker ging. Ik ben zelf best bescheiden en rustig dus het was voor mij een hele ervaring om deel te nemen aan de Baas campagne. Ik heb een aantal beelden al mogen zien en ik kan alleen maar zeggen dat de resultaten echt heel gaaf zijn. Ik heb ook een schilderij gekregen als aandenken en dat vind ik zelf heel erg mooi. Het is een foto samen met mijn collega Bas van Maastricht.

Solliciteer nu

Heeft Zilvinas je overtuigd? Baas. Solliciteer direct op een specifieke vacature of stuur een open sollicitatie. Tot snel!