De ‘ik werk in mijn eigen buurt’ baas

“En wat ook lekker is? Dat we hier in de omgeving lekker dicht bij huis zijn… dat je ‘s avonds weer thuis bent en aan tafel aan kan schuiven en lekker met het gezin kan eten.”

Mijn naam is Lucien Kwadijk, 56 jaar oud en ik woon in Heerhugowaard. Bij Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers werk ik als Isoleerder en dat doe ik elke dag met veel plezier. Graag vertel ik jou meer over het vak isoleren en waarom jij dat ook zou moeten doen!

Waarom koos je ooit voor het vak isoleren?

Het kwam eigenlijk op mijn pad. Ik was hiervoor Operator en vanuit daar ben ik als Isoleerder begonnen. Het is echt fantastisch, het is erg leuk om te doen. Het is geen eentonig werk, je doet allerlei verschillende soorten isolatie. Je bent op veel verschillende locaties en dat maakt het werk zo leuk.

Wat maakt het isoleren bij Takkenkamp zo leuk?

De saamhorigheid onder de collega’s. Je bouwt een goede band met ze op. Daarnaast de grote projecten waar je samen met je collega’s mee bezig bent. En het allermooiste is wanneer je een project hebt afgerond en daar samen met je collega’s enorm trots op kan zijn!

Wat zijn de dagelijkse uitdagingen binnen het vak Isoleren?

Het is niet alleen isoleren maar ook controleren. De spouwmuur controleer je met een endoscoop. Hiermee kan je in de spouwmuur kijken en zien of de spouwmuur helemaal schoon is of dat er vervuiling aanwezig is. Is er vervuiling aanwezig? Dan zorgen wij ervoor dat het verwijderd word zodat er daarna geïsoleerd kan worden. Daarnaast hoop ik dat er meer jongeren gaan inzien dat het een leuk vak is waar je veel kan leren en door kan groeien binnen het bedrijf en dus voor dit vak gaan kiezen en.

Wat is nou echt een project wat je nog is bijgebleven sinds dat je werkzaam bent bij Takkenkamp?

Het mooiste project wat mij is bijgebleven is het project in Osdorp. Daar hebben we een hele woonwijk voorzien van bodemisolatie en we moesten onder andere roosters plaatsen. Het mooiste aan het project was de samenwerking tussen twee verschillende regio’s binnen ons bedrijf. Iedereen stond voor elkaar klaar en iedereen was bereid om elkaar te helpen tijdens het project. Dat vond ik echt heel mooi om te zien.

Woon je in de buurt van je standplaats? Hoe bevalt dat?

Ik kom zelf uit Heerhugowaard. Mijn standplaats is Blokker waar ik ook in de ochtend mijn werkbus ophaal. Het fijne aan mijn werk is dat ik altijd in de omgeving werk. De ene keer werk ik in Alkmaar en de andere keer in Hoorn. Daardoor kan ik ‘s avonds altijd bij mijn gezin aanschuiven tijdens het eten en dat is fijn.

Waarom zouden mensen voor het vak isoleren moeten kiezen?

Geen dag is hetzelfde. Je komt zoals ik al eerder zei, op allerlei verschillende locaties waarbij alle verschillende varianten van isolatie voorbij komen. Je werkt samen met leuke collega’s waarmee je echt een band opbouwt en dat maakt het werken in de isolatiebranche zo leuk.

Wat is jouw tip voor de mensen die ook Isoleerder willen worden?

Het is niet alleen maar werken, maar ook de gezelligheid, neem dat mee naar je werk. Dat je samen met je collega’s een kopje koffie kan drinken of een kopje thee. En dat je de elke dag met een goed gevoel naar je werk gaat, dat is het belangrijkste!

Solliciteer nu

Heeft Lucien je overtuigd? Baas. Solliciteer direct op een specifieke vacature of stuur een open sollicitatie. Tot snel!